Hysvær

Legekontoret ble invitert med på båttur til Hysvær, forbi Vega. Turen var arrangert for et kommunikasjonskurs for psykiatrien, noe som sikret mange spennende/merkelige personer. Vi dro ut med “Kingen”. Turen tok 1 1/2 time i 20 knop med to motorer som brukte 80 liter diesel hver i timen – dette var noen av de interessante fakta vi fikk fra kapteinen.

Camilla i japaner-posering foran Gåkkå Mathus

Vel ute på Hisøya, ble vi tatt imot av kokk og eier av Gåkkå Mathus. Han er en av to semi-fastboende på øyen. Det er endel andre hus, men de er fraflyttet. Øyen hat blitt naturreservat, og er på UNESCO’s liste over world heritage. Heldigvis for oss hadde Sonja vært her ute og avduket monumentet, og derfor hadde de fått vannklosett.

Kokk og semi-fastboende på Hysvær
Camilla og Ellen, vår danske legevikar for en måned,
nyter fiskesuppe og studerer Hysværs kulturhistorie

Her ute hekket mange fredede gjess, men vi fikk på tross av fredningen servert eggene deres. De smakte som store hønseegg. God fiskesuppe, og underholdning fra psykiatrien gjorde det til en fin kveld, sammen med en liten vandretur rundt øyen. Været var som det har vært i hele vår: Grått, kaldt og litt regn. Til en forandring, blåste det ikke så mye.

Et typisk Hysvær-hus

Turen hjem ble akkompagnert av damer i 50-årene med rødvin innabords som sang av full hals. Det var godt å komme hjem. Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Advertisements