Camilla suger til seg de siste solstrålene for dagen

Igjen reiser/flykter vi fra Brønnøysund. Da vi bodde i Bodø, vant Camilla en tur med Hurtigruten for to personer Bodø-Bergen-Bodø med full kost og losji. Sist uke reiste vi. Vi var utrolig heldige med været, blikkstille hav (til og med over Stadt, for de som er kjent) og sol fra skyfri himmel – hele turen! Det var deilig med en liten ferie, men vi forstår hvorfor det er flest av dem over 60 på cruise – det er jo rett og slett litt kjedelig… Naturen vi seiler langs er imponerende, men det er lange dager ombord. Heldigvis var vi godt forsynt med bøker. Og det var fantastisk med litt sol!

Camilla leser og soler seg på dekket til “Finnmarken”. Fint vær, men kjølig.

“Vesterålen” møter oss på vei sørover.

Vel fremme i Bergen, fikk vi en powershoppingtur før teaterstykket “Fruen fra Havet”, og så en tur på byen med Camillas venninner Ingrid Jæger, Ingrid Gurvin og Anne Lene. Det var fantastisk deilig å ha mer enn én café å velge mellom, og å kunne snakke fritt, uten å føle man var omringet av lokale pasienter. Vi startet på To Glass, beveget oss raskt videre til Krystall‘s Dessertsalong, og videre til Pingvinen og Legal før Thomas fulgte Camilla hjem.

Legal. Anne Lene og Ingrid J

Dagen etter startet med reparasjon på Godt Brød med brunch i solen. Vi trengte litt energi, for resten av dagen var full av familiebesøk, og en kinotur med Johan Henrik, Camillas lillebror, hvor vi så 300, som Johan synes var “dritkul” og Camilla “forferdelig”. Thomas satt midt imellom. På kvelden var vi igjen på Hurtigruten, og på vei nordover.

Seemab viser oss rundt i Kristiansund.
Her på Sundbåten.

På veien stoppet vi et døgn i Kristiansund og besøkte Seemab, en dansk studievenninne som har turnus der. Hyggelig å se flere kjente, og det tror vi Seemab var enig i! Neste dag fortsatte ferden til Brønnøysund, med noen timers stopp i Trondhjem – vårt siste sug av sivilisasjon for denne gang…

Advertisements