Fru Haugans Hotell ligger vakkert til nede ved idylliske Sjøgaten i Mosjøen.
Resten av byen er knapt så vakker.

På tur til Mosjøen. Mosjøen ligger 2-3 timer i bil nord-øst for Brønnøysund. Det er egentlig ikke så langt, i luftlinje, men kronglete og dårlige veier tar sin tid. Etter en stund på smale kjerreveier, og vedvarende grisgrendt bebyggelse, måtte vi stoppe for å forsikre oss om at vi virkelig var på en av hovedveiene i Nordland. Det var vi.

I mosjøen var det organisert kurs for turnuslegene i Helgeland (som er den søndre del av Nordland). Det var godt å komme seg litt bort fra Brønnøysund. Vi pustet friere etter vi la byen vår bak oss. Man blir litt klaustrofobisk av et sted som er så lite at man alltid er omgitt av sine pasienter, og at man alltid er “lege”. I Mosjøen kunne vi endelig møte likesinnede, og snakke fritt.

Vi bodde på Fru Haugans Hotel, som er en del av “De Historiske Hotel og Spisesteder” hvor mange spennende steder i Norge er samlet. Pent hotell, og en veldig god restaurant. Vi fikk en deilig og etterlengtet treretters middag, og fortsatte i baren etterpå – noen av oss lengre enn andre…

Delamain Pale & Dry, Thomas og Are

Dagen etter var kurset med tegning og fortelling fra turnuslegene om deres turnussted. Det er eksotisk å høre om legekontor ute på øyene, hvor man har tre kontorbygg, ett på hver øy, og en dag på hvert kontor. Legevakten foregår på legebåt, som møter pasientene på kaien. 3-4 pasienter om dagen. Brønnøysund blir rene storbyen i forhold.

Men Mosjøen var enda større enn Brønnøysund, så senere på dagen det ble litt shopping, og besøk til storbyfasiliteter som Dolly Dimple’s, før vår trofaste Peugeot tok oss tilbake til Brønnøysund.

Advertisements