Man Må se litt av Nord-Norge når man først er her. Så denne helgen ble det spontantur til Røst. Røst er en øy ytterst i Lofoten. Lofoten er en halvøy av steile fjell som stuper ned i havet, og alle øyene rundt er bratte og høye. Men ikke Røst. Røst er flatere enn Danmark.

Fisker og skipper Roald

Det store på vår lille Røstferie var Båtturen med fiskebåten Inger Helen til Roald og Kari. Roald var gammel fisker, og Kari var lærerinde som kom til Røst da hun var ung, ble forelsket og ble boende. De tok oss med til Skomvær fyr. På veien passerer vi trenykene. På fyret går vi i land og har lunsj og bursdag for Jorunn, før vi tar båten lengre utaskjærs for å fiske. Christoffer ble nok mest fornøyd.

Kari viser rundt og forteller på Skumvær fyr
Christopher var fornøyd med fangsten

Vel tilbake på Røst Bryggehotell, får vi servert fangsten vår til middag, før vi plasserer oss i den vedfyrte badestampen hvor, bare for å gjøre alt perfekt, nordlyset danser over oss, selv om det bare er begynnelsen av september.

Jorunn og Christopher i badestampen under Nordlyset

Dagen etter var vi lett reduserte, etter en tur på den (eneste) lokale puben. De hadde live-musikk som nok jobbet på danskebåten resten av året. Neste dag ble vi, litt slitne, kjørt på en liten sightseeing tur av hotelleierinnen, da hun likevel skulle samme veien. Det var ikke så mange turister der, og eierinnen bet seg merke i at vi feiret bursdagen til Jorunn. Etterpå satte hun oss av så vi kunne gå innover midten av øya, og bestige Røsts høyeste punkt. Vi var reduserte, men vi klarte det. Det var 11 m.o.h.

På kvelden fløy Cato Air oss trygt hjem til Bodø, uten noen økse-episoder.

Cato Air på Røsts lille flyplass
Advertisements